Nye Veier Magasin | A10 Visit Bergen
1056
page-template-default,page,page-id-1056,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE
Miljøsertifiserte Grieghallen jobber med en rekke bærekraftstiltak. Salgs- og markedssjef Lisbeth Mundheim Hofstad kan til og med servere honning fra bier på Grieghallens tak.

BERGEN – DEN BÆREKRAFTIGE MØTEBYEN

Ingen byer i verden har en høyere andel miljøsertifiserte hotellrom enn Bergen.

Hele 97 prosent av hotellrommene i Bergen er miljøsertifiserte. Ifølge Guy Bigwood, mannen bak Global Destination Sustainability Index, er vestlandshovedstaden verdensledende på dette området.

Gangavstand

Global Destination Sustainability Index er det ledende bærekraftsparameteret for møte- og arrangementsdestinasjoner i verden. Denne indeksen viser at Bergen er en svært bærekraftig destinasjon for møter, kurs, konferanser og kongresser.

– Syv av ti hotellrom i Bergen ligger i gangavstand til byens møte- og kongressfasiliteter. Og hele 94 prosent av hotellene våre ligger slik til at du kan bruke offentlig transport mellom hotell og kongressenter, forteller Britt Angell-Hansen i Visit Bergen.

Gratis rådgivning

Angell-Hansen jobber til daglig med kurs, møter og konferanser. Visit Bergen tilbyr gratis, uforpliktende rådgivning til virksomheter som vurderer å organisere møter, kurs, konferanser eller kongresser i Bergen.

– Vi anbefaler hoteller, restauranter og møtelokaler basert på bedriftens forventninger og krav. I tillegg kobler vi internasjonale organisasjoner med lokale og nasjonale fagmiljøer. Vi hjelper også til med å innhente tilbud. Dessuten bistår vi i søknadsprosesser dersom noen vil søke om å få en kongress eller konferanse til Bergen, forteller Angell-Hansen.

Hun legger til at Visit Bergen også er behjelpelig med å finne sosiale aktiviteter for møte- og kursdeltakere.

– Vi ordner det meste. Vurderer du å legge et møte eller et arrangement til Bergen er det bare å ringe, så skal vi hjelpe deg så godt vi kan, sier Angell-Hansen.

Velger du et samarbeid med Visit Bergen, kan du være trygg på anbefalingene du får.

– Vi kjenner byen, og vi kjenner bransjen. Dessuten tenker vi bærekraft i alt vi gjør. Strategien vår er bygget på FNs bærekraftmål, forteller Britt Angell-Hansen.

380.000 bier på taket

En av aktørene i det bergenske møte- og arrangementsmarkedet, som jobber aktivt med bærekraft, er byens storstue Grieghallen. Siden 2011 har Grieghallen jobbet aktivt med miljøtiltak gjennom sertifiseringen Miljøfyrtårn. Grieghallen arbeider med alt fra kildesortering av avfall, gode rutiner for innkjøp, transport og energibruk til energimerking av huset.

– Vi merker at de som bruker Grieghallen til møter og arrangementer, er opptatt av at vi har fokus på miljøet, forteller salgs- og markedssjef Lisbeth Mundheim Hofstad.

Grieghallen jobber også med mindre prosjekter som har stor betydning for miljøet. I samarbeid med en birøkter har Grieghallen anskaffet bikuber på taket, til glede for floraen i nærområdet. I dag summer 380.000 bier på taket av Bergens største møtearena.

– Nå kan vi til og med servere honning fra bier på eget tak, smiler Lisbeth Mundheim Hofstad.

Visit Bergen

  • Medlemsorganisasjon med ca. 400 medlemsvirksomheter.
  • Jobber blant annet med å tilrettelegge møter, konferanser og kongresser. 

 

www.visitBergen.com

convention@visitBergen.com

55 55 20 10