Nye Veier Magasin | A1 Bergenske
928
page-template-default,page,page-id-928,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE
De Bergenske ivaretar miljøet – blant annet med egen byhage og egne bikuber med 120 000 bier som produserer årsforbruket av honning til hele hotell- og serveringsfamilien.

Hundreåring med miljøengasjement

Med fem av Bergens mest unike hoteller er De Bergenske en familieeid hotellfamilie. Nå er hundreårsjubilanten med på å bekjempe plastforsøplingen gjennom prosjektet Plastsmart.

– Målet er å hindre plast på avveie og finne måter vi kan utnytte plasten bedre på innenfor en sirkulær økonomi, sier direktør Kjetil Smørås.

– Vi har gjennomgått vår bruk av plast og gjort endringer for å belaste miljøet mindre, forteller han.

Blant annet har gruppens hoteller byttet ut all engangsemballasje til såpeprodukter med glassflasker. Ikke nok med det, men, den nye såpen kommer fra Fitjar Såpekokeri, og representerer både kortreist kvalitet og regionalt næringsliv.

– Gjestene er fornøyde med et lokalt kvalitetsprodukt, og vi selger også såpen i hotellresepsjonen. Det er blitt et populært tilbud, sier Smørås. Men miljøengasjementet stanser ikke der.

– En av de mest spennende endringene vi har gjort, er å erstatte kraftige rengjøringsmidler med ozonvann, sier Smørås.

– Ozonvann er vann tilsatt gassen ozon. Dette er minst like effektivt til rengjøring som tradisjonelle rengjøringsmidler, men påvirker ikke miljøet. Det er bra for omgivelsene, gjestene våre og, ikke minst, rengjøringspersonalet som har fått en helt ny hverdag, sier han.

– Dessuten er vi opptatt av kortreiste råvarer i våre restauranter og spisesteder og dyrker blant annet bær, grønnsaker og urter i hagen ved Villa Terminus.

Den tradisjonsrike hotellbedriften feirer hundreårsjubileum senere i år. Det som begynte med det hyggelige familiehotellet Augustin, er blitt til fem hoteller – alle med unik profil og sin egen historie: Nye Grand Terminus, Augustin, Villa Terminus, Zander K og Bergen Børs.

– Det var min oldefar som startet med hotelldrift i Bergen, så jeg representerer fjerde generasjon, sier Kjetil Smørås stolt. Siste skudd på stammen er Bergen Børs som også er bedriftens mest eksklusive overnattingssted på det tradisjonsrike Fisketorget.

– Bergen Børs har Bergens beste beliggenhet og er en juvel av et designhotell huset i en gammel og tradisjonsrik bygning. Det passer De Bergenske godt, sier Smørås.

I anledning hundreårsjubileet er også tradisjonsrike Grand Hotell Terminus gjenåpnet som Nye Grand Hotel Terminus. Hele hotellet har vært gjennom en omfattende renovasjon, og innredning og bad er skiftet i hele bygningen. Hotellet gjenåpnet i mai, og gjestene liker det de ser.

– Grand Hotel Terminus er Bergens egne, klassiske hotell og har en historie ulik andre hoteller i Bergen. Nå kan vi tilby et oppgradert hotell med topp moderne standard i kombinasjon med tradisjonen som sitter i veggene. Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å feire hundreårsjubileum på, sier en fornøyd direktør.