Nye Veier Magasin | A3 Oseana
930
page-template-default,page,page-id-930,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE
Foto: ERCO v/Thomas Meyer/Johan Elm

Oseana – den perfekte møteplassen

I vannkanten i Os sentrum, med spektakulær utsikt til Folgefonna, ligger Oseana Kunst- og Kultursenter. – Vi satser på kurs, konferanser og møter og ønsker næringslivet hjertelig velkommen til oss, sier direktør Ole Tobias Lindeberg.

Det moderne kulturhuset er utstyrt med alle fasiliteter som skal til for å skape en funksjonell og inspirerende ramme rundt et hvert arrangement. Gode og store saler, intime møterom, topp moderne teknisk utstyr og ikke minst en førsteklasses restaurant gjør Oseana til en perfekt arena for alt fra bryllup til kongresser.

Oseana inneholder en egen kunstavdeling – Griegsamlingen som omfatter den private samlingen til skipsreder Per Grieg sr, samt temporære salgsutstillinger i utstillingslokalet Galleri Hvelvet.

Griegsamlingen:

«Kunst er noe som trenger inn gjennom ditt mottakerapparat til din sjel og gir deg en ekstraordinær opplevelse»

Per Grieg sr

 

Her kan man nyte god billedkunst sammen med naturopplevelser enten man har en stille stund for seg selv, eller kombinerer det med selskapeligheter eller lederutvikling i kunstgalleriet. Dessuten er Oseana perfekt for konserter, danseoppvisninger og andre innslag som kan berike ditt arrangement. Matopplevelser hører selvsagt med.

– Vi kan dekke til alt fra to til fem hundre personer, og tilbyr tilpassede menyer basert på lokale råvarer, forteller restaurantsjef Roald Mjelstad, som tidligere har drevet cateringvirksomheten i Grieghallen, Brann stadion og Hansaparken.

Storslått natur

Oseana ligger en liten busstur fra Bergen og bare 28 kilometer fra Flesland. Direktør Lindeberg håper flere vil få øynene opp for mulighetene det åpner.

– Her hos oss kan gjestene tilbringe en dag i den flotteste vestlandsnaturen som finnes – og enkelt komme tilbake til hotellrommet i Os eller Bergen. Jeg kan vanskelig tenke meg mer inspirerende omgivelser – og det bekreftes av tilbakemeldingene vi får, legger han til.

Bærekraftig destinasjon

Bærekraft og miljøprofil har stått sentralt siden huset sto ferdig i 2011. 540 m2 solcellepanel forsyner Oseana med kortreist strøm, og varmepumper i Bjørnefjorden reduserer energiforbruket ytterligere.

– Dette er et hus det er godt å være i, og vi samarbeider godt med andre aktører. Solstrand Hotell og bad ligger i gangavstand fra Oseana. Stedene har et godt samarbeid og gjensidig glede av hverandre, sier Lindeberg.

– Velkommen til Oseana!

Våre fasiliteter – kort oppsummert:

  • Oseanasalen – vår storstue på 19 x 37 meter, ca. 700 m2 – 490 sitteplasser i rullende amfi, opptil 1100 personer på flatt gulv. Velutrustet med lys- og lydutstyr.
  • Vargasalen – 15 x 15 meter. Salen kan deles i to mindre rom med mobilvegg. Parkettgulv og lyddempende plater i himling og vegger.
  • Foajeen – 400 m2 – glassvegger i fasadegavler og skifergulv. Godt egnet for mottakelser, intimkonserter og lignende.
  • Restaurant – 300 m2 – storslått utsikt i 180° glassfasade der en kan se blant annet Bjørnefjorden, Melderskin og Folgefonna.
  • Griegsamlingen – 600 m2 – galleriet rommer den private samlingen til Per Grieg sr.
  • Hvelvet – 110 m2 – i tilknytning til Griegsamlingen ligger Hvelvet, vårt temporære utstillingslokale.

I tillegg har vi en rekke møte- og grupperom. Ta gjerne kontakt for en hyggelig prat!